Επιστροφή στα θέματα

Opel corsa 2015/16
OPEL Corsa E Hatchback (X15)

  • @user_340531 May 01, 2021
    Μέλος

    Καλησπέρα σε όλους

    Θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με την μετάβαση από βενζίνη σε πετρέλαιο , συγκεκριμένα :

    Είμαι κάτοχος ford fiesta 06′ ( βενζινοκίνητο )  εδώ και 4 χρόνια , κατά κανόνα δεν καλύπτω μεγάλες διαδρομές , το αντίθετο θα έλεγα  , κάνω 80-90kmh/μήνα εντός πόλης  από το σπίτι προς τη δουλεία και το αντίθετο – μένω αρκετά κοντά στη δουλειά μου- απόσταση 3 χλμ. μόλις.

    Προφανώς τα χιλιόμετρα που κάνω είναι πολύ λίγα και γνωρίζω τι δεν θα βλέπω άμεσα  μεγάλη διαφορά στην οικονομία καυσίμου σε σχέση με κάποιον που διαθέτει πετρελαιοκίνητο  και σε ιδανική περίπτωση κάνει κάθε μέρα 20 χλμ το λιγότερο . Από συζητήσεις με φίλους αλλά και με λίγο ψάξιμο στο νετ καταλαβαίνω  , ότι σε αυτήν την περίπτωση για τόσα λίγα χιλιόμετρα και εντός πόλης , σε πολύ μεγάλο ποσοστό ΔΕΝ αξίζει  η μετάβαση με την ένοια του οτι  θα αργήσω πολύ να κάνω απόσβεση των χρημάτων από την αγορά του νέου οχήματος(6,5Κ-7Κ-7,5Κ) σε σχέση με το πόσο συχνά θα επισκέφτομαι πρατήριο .

    Και φθάνω σε μια συγκεκριμένη ερώτηση ………..

    Αν 1 στις 10 μέρες κάνω μια σχετικά μεγάλη απόσταση/βόλτα/ταξίδι  40 χλμ ( πχ περιστέρι -γλυφάδα) ή 80 χιλιόμετρα(περιστέρι- λαγονήσι)    εκεί θα δω οικονομία στο καύσιμο πετρελάιου?  
    Με τόσα λίγα χιλιόμετρα ειδικά μέσα στην πολη  την οικονομία στα καύσιμα δεν θα την διαπιστώσω με πετρελαιοκίνητο , θα την διαπιστώσω όμως στις 3-4 φορές τον μήνα που θα κάνω 40-60-80 χιλιόμετρα? .
    Αν έστω σε αυτές τις 3-4 φορές που θα χρειαστεί να κάνω τόσα χλμ,  πέσει ανεπαίσθητα ή σχεδόν καθόλου ή πολύ λίγο η βελόνα στο δείκτη τότε είναι λόγος να εμένα προσωπικά να μεταβώ σε diesel.

    ΥΓ_1: Δεν με ενδιαφέρει  να κάνω άμεσα την απόσβεση χρημάτων που θα δώσω, ( budget max 7.500eu)
    ΥΓ_2 :Βλέπω και μου αρέσει  πολύ το opel corsa eco flex  1300cc 2015/2016 .

    Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας .

    Απάντηση

    Ξεκίνησε

    01.05.21

    Τελευταία απάντηση

    01.05.21

    Απαντήσεις

    0

    Προβολές

    670

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να απαντήσουν

Εγκαταστήστε το AUTODOC CLUB app!

Ο προσωπικός διαχειριστής εξόδων του αυτοκινήτου σας, συμβουλές συντήρησης, υπενθυμίσεις για επερχόμενες συναντήσεις και διαστήματα συντήρησης, οδηγίες επισκευής ΚΑΝΤΟ-MΟΝΟΣ-ΣΟΥ- όλα αυτά στο τηλέφωνό σας.

Autodoc CLUB app qr-code
Σάρωση

Για να κατεβάσετε το app:

  • σκανάρετε τον κωδικό QR
  • λήψη από το App Store
  • λήψη από το Google Play
Autodoc CLUB App icon