Τι είναι το EGS; Χαρακτηριστικά & τεχνικές παράμετροι του κιβωτίου ταχυτήτων

Τι είναι το EGS; Χαρακτηριστικά & τεχνικές παράμετροι του κιβωτίου ταχυτήτων

Η EGS αποτελεί μια αυτοματοποιημένη 6τάχυτη μετάδοση με χειροκίνητη λειτουργία, της οποίας γίνεται χρήση στα αυτοκίνητα των Citroën και Peugeot. Έκανε το ντεμπούτο της το 2007. Το ειδικό υλικολογισμικό που έχει, επιτρέπει στο κιβώτιο ταχυτήτων να προσαρμόζεται στο προσωπικό στιλ οδήγησης. Η EGS διαθέτει σημαντική αξιοπιστία. Οι συνήθεις δυσλειτουργίες της περιλαμβάνουν τραντάγματα και ήχους χτυπήματος κατά την αλλαγή ταχύτητας. Τις περισσότερες φορές, τα συγκεκριμένα προβλήματα μπορούν να αποκατασταθούν με επανεκκίνηση της μονάδας ελέγχου της μετάδοσης.

Η αρχή λειτουργίας της

Η EGS αποτελεί μια μετάδοση με δυο άξονες, με ξηρό συμπλέκτη μονού δίσκου και ηλεκτροϋδραυλική μονάδα ελέγχου. Στην αυτόματη λειτουργία, παρέχει πολλές ρυθμίσεις για οικονομία καυσίμων, οδηγική άνεση ή σπορ οδήγηση. Ο έλεγχος της μετάδοσης κατά τη χειροκίνητη λειτουργία, γίνεται με τη χρήση του λεβιέ ταχυτήτων ή με τα αυτάκια τιμονιού (paddle shifters).

Οι τεχνικές προδιαγραφές της EGS 

Κωδικός μετάδοσηςΜέγιστη ροπή, NmΜέγιστος κυβισμός κινητήρα, λίτραΕίδος κίνησηςΕφαρμογή σε μοντέλα
MCP62701.6Μπροστινή κίνηση (FWD) Peugeot 5008; Citroën C4 Picasso; Peugeot 308; Citroën C3 Picasso; Peugeot 2008; Citroën C4; Peugeot 208; Peugeot 508; Peugeot 3008; Citroën C3

Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *