Επιστροφή στα θέματα
Άλλα θέματα για ISUZU που μπορεί να σας ενδιαφέρουν
Πώς να χρησιμοποιήσεις τον γρύλο χωρίς να χαλάσεις το αυτοκίνητο
ISUZU D-Max I Pick-up (TFR, TFS)
1
271
25.06.20
Προβολέας ομιχλης
ISUZU D-Max I Pick-up (TFR, TFS) (05.2002 - 06.2012)
1
66
14.11.24
Πρόβλημα δεν ειχαι gaz και δεν ανέβαζε στροφες
ISUZU
0
638
22.07.21
Αφαίρεση φίλτρου μικροσωματιδίων
ISUZU D-MAX (TFR, TFS)
0
597
29.11.22
Isuzu
ISUZU D-Max I Φορτηγό πλατφόρμα / Σασσί (TFR, TFS) (01.2007 - 06.2012)
0
108
05.09.24
μπαταρια
SMART FORFOUR (454)
2
539
07.11.20
Ώρα για αντικατάσταση εξαρτημάτων; Βρες ακόμα καλύτερες προσφορές στο app μας.

ΣΑΡΩΣΕ ΜΕ
Θα ήθελα τη βοήθεια σας
Το αυτοκίνητο μου είναι το D max RT 56 του 2014 με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Τα Τελευταια 3-4 χρόνια αντιμετωπίζω μεγάλο πρόβλημα με τις αλλαγές ταχυτήτων και με την επιτάχυνση.
Το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν είμαι με σταθερή ταχύτητα πχ 80-100 χιλιόμετρα και φρεναρω σε μια στροφή ρίχνοντας την ταχύτητα του αυτοκινήτου στα 20 με 30 χιλιόμετρα. Το αυτοκίνητο από 5η πηγαίνει στη 2η σχέση, όταν τώρα επιταχυνω και πάει να πάρει την 3η σχέση κάνει ένα τράνταγμα λες και διακόπτεται η ροή καυσίμου ή στην καλύτερη περίπτωση αν πατήσω πιο γλυκά το γκάζι λες και βγήκε η ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα και μαρσαρεις στο νεκρό. Μετά φεύγει κανονικά ώσπου να ξαναπαρουσιαστει πάλι το ίδιο το πρόβλημα.
Επιπλέον μπορεί ενώ είσαι σε πορεία με 80-100 χιλιόμετρα με 3η σχέση ξαφνικα να κολλήσει στην Τριτη και να μην ανεβάζει ταχύτητα ούτε 4η ούτε 5η, ακόμη και χειροκίνητα . Τότε αναγκάζομαι να σταματήσω τον κινητήρα και να το ξεκινήσω μετά από 1 λεπτό, οπότε λειτουργεί κανονικά.
Στο διάστημα αυτό ανάβει το λαμπάκι της μηχανής του αντισπιν και του σασμάν.
Επιπλέον όταν βρίσκομαι σε στάση στο φανάρι φρεναρισμενος, πάει για ένα δευτερόλεπτο να “φύγει” ενώ πατάω φρένο ή αν έχει κατηφορική κλίση ο δρομος με το λεβιέ στο D δεν κρατιέται και πάει να τσουλησει προς τα πίσω.
Τα προβλήματα αυτά δεν ξέρω αν επηρεάστηκαν από το φίλτρο που έβγαλα ή από τυχόν υγρασιες ή λάδια.
Η αντιπροσωπεία έβλεπε στον εγκέφαλο αρχικά ότι φταίει το τούρμπο.. αφού το επισκευάσαμε μετά από μία εβδομάδα ξαναπαρουσιαστηκε. Μετά μου είπε πως φταίει ένα λαμακι στην κάρτα RNA κάτι που σχετίζεται με το φίλτρο που έβγαλα. Βάλαμε καινούριο λαμακι.. καμία διαφορά. Μετά μου στέλνουν στο συνεργείο που έβγαλα το φίλτρο. Αυτός το έβαλε απλά στον εγκέφαλο και έσβησε τα λαμπάκια που αναβαν. Μετά μου είπαν φταίει η πλακέτα του σασμάν δηλαδή το πρόβλημα ήταν στο σασμάν. Η πλακέτα δεν επισκευαζεται και πρέπει να αλλάξουμε σασμάν. Βάλαμε τελικά ένα μεταχειρισμένο με 150000χιλ αλλά πάλι τα ίδια. Την τελευταία φορά βρήκε μια σχισμή 3 εκατοστά στο κολάρο.. το αλλάξαμε αλλά το πρόβλημα παραμένει. Προχθές διαπίστωσε βάζοντας το στον υπολογιστή πως το πρόβλημα παρουσιάζεται από την πλεξουδα καπου δε δίνει εντολή για να πάρει την ταχύτητα. Μου είπαν πως αν την αλλάξουμε θα αντιμετωπίσουμε το σύμπτωμα όχι όμως την αιτία που κατά τη γνώμη τους βρίσκεται σε αναθυμιάσεις της μηχανής, που σημαίνει κατεβασμα μηχανής με απροσδιοριστο κόστος .
Τα χιλιόμετρα μου είναι 395000.Και πέρα από αυτού δεν είχα ποτέ άλλο πρόβλημα με το αυτοκίνητο.. όλα τα σέρβις γινόταν
Σχετικά με το σασμάν όταν ρώτησα την αντιπροσωπεια μήπως το αλλάξαμε χωρίς λόγο, αφού και τώρα τα ίδια θέματα αντιμετωπίζω.. μου απάντησαν κατηγορημστικα όχι έπρεπε να αλλαχθεί
Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει Σχετικά με τι πρέπει να κάνω τώρα.. έχω απογοητευθεί και έχω ξοδέψει αρκετά χρήματα και αυτοκίνητο δεν έχω
Γνωρίζετε κάποιο συνεργείο να μου κάνει έναν εξειδικευμένο έλεγχο και να μου βρει το πρόβλημα?
Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Αντώνης