AUTODOC FORUM / Συζητήσεις για αυτοκίνητα με βάση τη μάρκα / SEAT / Άνοιγμα καπακιού κινητήρα, για έλεγχο σετ καδένας χρονισμού κ.ά.

Επιστροφή στα θέματα

Άνοιγμα καπακιού κινητήρα, για έλεγχο σετ καδένας χρονισμού κ.ά.
SEAT Ibiza III Hatchback (6L)

  • @user_436905 Jul 13, 2021
    Μέλος
    Η ακριβής έκδοση, του δικού μου Seat Idiza, είναι: IV δηλαδή 4, 5θυρο επιβατικό, 6L, 2002.
    Μετά από αλλαγή σετ συμπλέκτη, ακουγόταν μεταλλικός θόρυβος κι από τότε παλεύει ο μηχανικός, να ανοίξει το καπάκι μηχανής, για έλεγχο χρονισμού, βαλβίδων κ.ά.
    Οι απορίες μου είναι οι εξής:
    1) Ο χρονισμός επηρεάστηκε, επειδή κατά την τοποθέτηση σετ συμπλέκτη, ο μηχανικός έπαιζε αριστερά – δεξιά το βολάν, με ξεκλείδωτο κινητήρα? Επισημαίνεται ότι ο μεταλλικός θόρυβος, δεν υπήρχε μέχρι την αλλαγή σετ συμπλέκτη, ενώ μετά το test drive και την αναμμένη στο ρελαντί μηχανή, επί 1:30′ ώρα, με γκαζιές που και που, ώστε να εντοπίσει ο μηχανικός και οι δυο βοηθοί του, από που προέρχεται (ο θόρυβος), έγινε εντονότερος.
    2) Υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα, για το άνοιγμα καπακιού κινητήρα, αυτού του μοντέλου? Ο μηχανικός έχει χρησιμοποιήσει αντισκουριακό, ψυκτικό,  κατσαβίδια, σπάτουλες, λοστούς και το καπάκι παραμένει στεγανό κι απαραβίαστο.
    3) Τι ζημιές μπορεί να έχουν προκληθεί? Σε αυτό το ερώτημα, παρακαλώ να μου απαντήσουν, μόνο όσοι έχουν απάντηση, για μια ή και τις δυο, προηγούμενες ερωτήσεις μου.
    Απάντηση

    Ξεκίνησε

    13.07.21

    Τελευταία απάντηση

    13.07.21

    Απαντήσεις

    0

    Προβολές

    455

Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να απαντήσουν

Εγκαταστήστε το AUTODOC CLUB app!

Ο προσωπικός διαχειριστής εξόδων του αυτοκινήτου σας, συμβουλές συντήρησης, υπενθυμίσεις για επερχόμενες συναντήσεις και διαστήματα συντήρησης, οδηγίες επισκευής ΚΑΝΤΟ-MΟΝΟΣ-ΣΟΥ- όλα αυτά στο τηλέφωνό σας.

Autodoc CLUB app qr-code
Σάρωση

Για να κατεβάσετε το app:

  • σκανάρετε τον κωδικό QR
  • λήψη από το App Store
  • λήψη από το Google Play
Autodoc CLUB App icon