Πρόβλημα με την κλειδαριά του αυτοκινήτου: κόστος αλλαγής

Πρόβλημα με την κλειδαριά του αυτοκινήτου: κόστος αλλαγής

Όταν προκύπτουν συγκεκριμένα προβλήματα με το αυτοκίνητό σας, δεν πρέπει να τα αγνοείτε, όπως π.χ. όταν πρέπει να αλλάξετε κάποια κλειδαριά του αυτοκινήτου σας. Κι αυτό γιατί σε αυτήν περίπτωση, υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορείτε να πείτε στο αυτοκίνητό σας και να το χρησιμοποιήσετε ή να διακινδυνεύσετε να το παρκάρετε και να σας το κλέψουν. Σε αυτό το άρθρο, θα σας συμβουλεύσουμε τι να κάνετε αν υπάρχει πρόβλημα με την κλειδαριά του αυτοκινήτου σας.

Παράλληλα θα σας δώσουμε και κάποιες πληροφορίες σχετικά με το κατά προσέγγιση  κόστος αλλαγής της κλειδαριάς του αυτοκινήτου σας.

Χάλασε η κλειδαριά της πόρτας του αυτοκινήτου: τι κάνω

Χάλασε η κλειδαριά της πόρτας του αυτοκινήτου: τι κάνω

Αν χάλασε ή κόλλησε η κλειδαριά του αυτοκινήτου θα πρέπει άμεσα να την αλλάξετε. Σε γενικές γραμμές, οι λόγοι που προκαλούν την ανάγκη αλλαγής κάποιας από τις κλειδαριές του αυτοκινήτου σας είναι οι εξής:

·        Χαλασμένη κλειδαριά πόρτας αυτοκινήτου

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τις ζημιές που μπορεί να πάθουν κλειδαριές αυτοκινήτων. Ο πιο συνηθισμένος μεταξύ αυτών είναι οι βλάβες λόγο τροχαίου ατυχήματος ή πρόσκρουσης από αμέλεια ή η προσπάθεια διάρρηξής της από αγνώστους. Συνήθως, στις πιο πάνω περιπτώσεις χαλαρώνει ή μπλοκάρει ο μηχανισμός ασφάλισης οπότε η κλειδαριά αχρηστεύεται. Ενδέχεται επίσης, η ζημιά να προκληθεί από υπερβολικό ψύχος ή βρωμιά που ασκούν αρνητική επιρροή στις κλειδαριές, με αποτέλεσμα το πάγωμα στην πρώτη περίπτωση και το κόλλημα στη δεύτερη και φυσικά, τη δυσλειτουργία τους.

·        Σπασμένο κλειδί

Σε πολλά αυτοκίνητα, απαιτείται η εισαγωγή του κλειδιού για το κλείδωμα της πόρτας. Με την πάροδο του χρόνου και την εντατική χρήση του όμως, το κλειδί φθείρεται και γίνεται εύθραυστο ή κολλάει στην κλειδαριά. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αυτοκίνητό σας μέχρι να αντικαταστήσετε τον μηχανισμό της κλειδαριάς.

·        Κλεμμένα ή χαμένα κλειδιά αυτοκινήτου

Είναι σύνηθες στην ανθρώπινη φύση να χάνει κανείς πράγματα και τα κλειδιά του αυτοκινήτου δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτό. Μπορεί εύκολα λοιπόν, να τα χάσει κάποιος.  Επίσης, μπορεί να σας τα κλέψουν. Η απόκτηση ενός νέου κλειδιού δεν αρκεί, καθώς θα πρέπει επίσης να αλλάξετε τις κλειδαριές για λόγους ασφαλείας, ώστε να μην έχει πρόσβαση στο αυτοκίνητό σας ο κλέφτης ή οποιοσδήποτε βρει το χαμένο παλιό κλειδί σας.

·        Αντικατάσταση μίζας

Στα περισσότερα αυτοκίνητα, χρησιμοποιείται το ίδιο κλειδί για το κλείδωμα κάθε πόρτας, αλλά και για την ενεργοποίηση της ανάφλεξης, δηλαδή για την εκκίνηση του κινητήρα μέσω γυρίσματος του κλειδιού στη μίζα αυτοκίνητό. Έτσι, σε περίπτωση που χαλάσει ο αφαλός της μίζας και πρέπει να αντικατασταθεί, θα πρέπει αναγκαστικά να αγοραστεί και ένα νέο κλειδί. Αυτό με τη σειρά του θα έχει ως προϋπόθεση να αλλάξετε και τις κλειδαριές του αυτοκινήτου σας, ώστε να ταιριάζουν με το νέο κλειδί του αυτοκινήτου και να συνεχίσετε να έχετε ένα κλειδί για όλα.

Υπάρχει φυσικά και η δυνατότητα να πάτε τους αφαλούς, τόσο των θυρών όσο και της μίζας για ρύθμιση, για να ταιριάζουν με το αρχικό κλειδί, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις όπως η απώλεια ή η κλοπή του, δεν αποτελεί πρακτική λύση και είναι και αρκετά ακριβή διαδικασία.

Αντικατάσταση της κλειδαριάς του αυτοκινήτου σας

Η αλλαγή των κλειδαριών του αυτοκινήτου αποτελεί μια τεχνική διαδικασία που καλό είναι να την αναλαμβάνει ένας ειδικευμένος επαγγελματίας. Οποιοδήποτε λάθος κατά την αλλαγή της κλειδαριάς, μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα, κυρίως στα ηλεκτρικά συστήματα του αυτοκινήτου σας.

Αλλαγή κλειδαριάς αυτοκινήτου: τιμή

Οι κλειδαριές του αυτοκινήτου δεν θεωρούνται αναλώσιμα τμήματα όπως π.χ. είναι τα λιπαντικά αυτοκινήτων. Έτσι, το κόστος αντικατάστασης, ανάλογα με την κλειδαριά μπορεί να διαφέρει. Σε γενικές γραμμές πάντως, στην Ελληνική αγορά είναι κοντά στα 30 με 40 ευρώ.

Το κόστος της ίδιας της κλειδαριάς, δηλαδή του αφαλού, μπορεί να ξεκινά από τα 15 ευρώ για τις πόρτες και να φτάσει και πάνω από 600 με 700 ευρώ για τη μίζα πολυτελών οχημάτων.

Φυσικά όπως πάντα, το κόστος και οι τιμές διαφοροποιούνται ανάλογα με τη μάρκα και το μοντέλο του οχήματος. Δηλαδή, άλλο κόστος θα έχει η κλειδαριά πόρτας αυτοκινήτου για Seat και άλλο κόστος η κλειδαριά πόρτας για Mercedes.

Όσον αφορά τώρα στην αντιγραφή των κλειδιών ή τη ρύθμισή τους για να ταιριάζουν με το αρχικό κλειδί, μπορεί να ξεκινά από τα 50 ευρώ αλλά και να ξεπεράσει τα 300 ανά περίπτωση.

Θα πρέπει σε κάθε περίπτωση λοιπόν, να είστε σίγουροι ότι έχετε επιλέξει το κόστος επισκευής που είναι οικονομικά ανεκτό για εσάς αφού μιλήσετε με τον τεχνικό, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι θα δώσετε έμφαση στην ποιότητα των ανταλλακτικών για τις κλειδαριές του αυτοκινήτου σας. Δοκιμάστε να κάνετε κάποια αναζήτηση στο διαδίκτυο και να διαβάσετε κριτικές τόσο σχετικά με τις υπηρεσίες αντικατάστασης κλειδαριών αυτοκινήτων στην περιοχή σας, όσο και σχετικά με τα ανταλλακτικά που θα σας χρειαστούν. Τα πολύ φτηνά ανταλλακτικά και υπηρεσίες, δεν είναι φυσικά τα βέλτιστα.

Τα πιο δημοφιλή προϊόντα για το θέμα:

Το προφίλ σας είναι ο προσωπικός σας βοηθός.

Παρακολούθηση εξόδων, μητρώο αυτοκινήτου, πρόγραμμα αντικατάστασης, αποθήκευση αγαπημένων υλικών, σημειώσεων & εγγράφων